onsdag 29 augusti 2012

Visar ditt själsliga skyltfönster samma sak som det du har att erbjuda världen och dig själv

Idag har jag funderat lite över det här med bilden vi målar upp av oss själva och av våra familjer och vårt mående. Ibland får jag en känsla av att BILDEN av den vi är är viktigare än att främja och bibehålla värdet av oss själva och den vi är. Hoppas jag kan förklara hur jag tänker här.
Jag är t ex en stor fan av Bodil Malmsten och hennes författarskap. Trots att hon är en riktig kritisk liten neggo-madam så har hon ändå något som tilltalar vissa delar av mig. Nåväl hon skrev i en av sina böcker:
"Jag vill ju skriva om och förmedla glädje. Jag vill ju inte springa omkring och vara glad"


Det fick mig att tänka lite på om det är många som gör just så. Se bara på alla må-bra-bilder med vackra deviser som florerar omkring på Facebook. Jag älskar dom och jag är en av alla dom som faktiskt också använder mig av dessa. Så inget ont om det. Men det jag funderat över är om det budskap vi skickar ut är i synkronicitet med den vi är. Jag läste också om någon på Facebook som är OTROLIGT populär och omtyckt av många just för att hon proklamerar positivism, bry dig om alla, var tacksam osv men som tydligen privat ska vara en riktig surbubbla som inte alls lever i enlighet med det hon visar utåt. Självklart är vi MÄNNISKOR med ups and downs och alla kan ha dåliga dagar och det är vår rätt som människor. Men är vi så skickliga i vårt krävande samhälle att konstruera en bild av att allt är perfekt, att familjelyckan är total och att ekonomin blomstrar trots att allt är lånade fjädrar och det knappt går runt varje månad när räkningarna ska betalas. 

Är vi så rädda att få ett mindre människovärde om vi skulle erkänna att allt inte är 100% toppen toppen. Är vi rädda att inte vara omtyckta om vi skulle erkänna att  idag är det riktigt botten och jag räcker ut en hand om hjälp? Hur ska vi kunna vara MEDmänniskor och hjälpa varandra om vi inte ibland vågar erkänna att life sucks sometimes. Vi finns ju här tillsammans av en orsak eller hur.


Det här har också föranlett att jag själv funderat på om jag också konstruerar en bild av en nästan omänsklig Happy happy-Emma som alltid är käck, glad, tacksam och aldrig är sne´på något. Men jag hoppas och tror att alla förstår att det inte handlar om att jag alltid är glad utan om att jag alltid hittar sätt att förhålla mig till saker och ting på ett konstruktivt sätt. Men gud ska veta att jag ibland ringer mina vänner och frågar "vem ska trösta knyttet då"  när jag känner att jag finns till för allt och alla men glömmer mig själv och mina egna problem och förtretligheter i vardagen. Jag kan då också ha glömt att sträcka ut handen och be om kärlek och omtanke från mina nära och kära trots att jag varit i behov av detta.

Jag är människa med allt vad det innebär och livet drabbar både mig och dig med jämna mellanrum. Det är alltid ok att må dåligt en stund i livet och vi finns till för att förMERA varandra - inte förMINSKA varandra.

Vi behöver inte skapa och konstruera en bild och ett själsligt skyltfönster som är bättre än "innehållet" för att vara älskade. Det räcker med att vara DU och för mig räcker det med att vara JAG för vi är sköna original allihop och duger alltid exakt som vi är. Det är värt att fira så låt den onsdagen vara en onsdag där vi vi firar att vi är TOPPENSKÖNA exakt som vi är och där vi lägger acceptans och respekt som en skön sjal runt våra axlar i sensommarsolen

Tjoho och love

tisdag 28 augusti 2012

Ja när man menar nej och nej när man menar ja

J

Det är inte alltid så lätt att säga nej utan att proppa sig själv full med dåligt samvete. Men kom ihåg att det är bra mycket bättre för den som frågar att få ett ärligt nej än ett oärligt ja. Det blir dessutom så mycket lättare för andra att förhålla sig till dig om du är ärlig med vad du vill och inte vill. Man vet att när du säger ja så menar du det och man kan luta sig tillbaka i förvissning och trygghet om att inga obehagliga missförstånd lurar under ytan

So stand up for you´re NO´s



måndag 27 augusti 2012

Att hålla ihop för BARNENS skull...njae..jag vet inte det jag..


Intressant bok i ämnet. Skriven av bl a Maria Sveland
 som är en cool kvinna med huvudet på skaft och en

Vi lever ju i ett samhälle där skilsmässor och separationer stå som spön i backen.  Det finns trots allt de äldre par som levt ihop sedan ungdomen och fortfarande älskar varandra men det är nästintill unikt och HELT FANTASTISKT. När jag fick mitt tredje barn var det t o m flera som automatiskt frågade om det var samma pappa. Förmodligen eftersom det är vanligare att man skaffar nya barn i nya relationer än att man skaffar ett tredje barn med samma man.

Det är inte lätt att driva ett äktenskap med allt vad det innebär. Det är väl ingen konst så länge man är förälskad för då tycker man ju  t o m att både snarkningar, skitiga strumpor i soffan och odiskade diskbänkar när man kommer från jobbet, är charmigt. Det avtar ju liksom med tiden om man uttrycker sig så.

Det är inte lätt att låta hela sitt modiga hjärta ovan vattenytan när vardagliga konflikter uppstår, ekonomiska bekymmer kommer ifatt, bråkande barn förgyller vardagen, styrande svärföräldrar försöker läxa upp oss och kommunikationen fallerar och sexlivet avtar. Det är inte lätt att driva företag Äktenskap & Familj AB. I know.

Men det jag egentligen vill komma till är alla dessa som har gjort allt men ändå lever kvar som två själsdöda halvmänniskor i en relation som för länge sedan tackat för sig. De som egentligen mår riktigt dåligt i sina relationer och äktenskap av olika skäl men ändå ska hålla ihop FÖR BARNENS SKULL.
Alltså jag säger det igen FÖR BARNENS SKULL lever vi i olyckliga äktenskap. Det här får mig att tappa andan och ändra färg till blålila av upprördhet. Vad är det vi vill visa barnen? Vill vi visa våra barn hur fruktansvärt vidrigt och hemskt det kan bli mellan två människor?Är det så vi vill visa dem vad kärlek är? Det är ju trots allt som så, att den kärlek som era barn ser i er relation hemma - det är den definitionen dom sen har av KÄRLEK. Dom vet inget annat och det är det som dom tar med sig in i sina liv och sen är hjulet snurrande. Vilket mönster tror du att det är risk för upprepar sig?

Jag hörde nämligen häromdagen någon som nämnde "dom har säkert inte ens försökt och dom tänker ju absolut inte på BARNEN" när det diskuterades om ett par som skulle skiljas. Men herregud vad vet vi om det. Det kanske är just det dom gör.

Tror ni att barn mår bättre av att se två olyckliga gifta föräldrar som lever tillsammans eller två lyckliga föräldrar som inte lever under samma tak? 

Det är så jäkla mycket Jantelag i att vi måste leva i våra ursprungrelationer för det är KÄRNFAMILJER annars är vi misslyckade. Misslyckade för att kärleken tagit slut? Hur kan det vara ett misslyckande? Jag ser det som ett misslyckande att stanna i dåliga relationer och ge barnen en skev bild av kärlek. Jag ser det som ett misslyckande att låtsas lycklig för att BILDEN av vår familj är viktigare än vår familj

Nej låt kärleken vara ledstjärna och ge era barn möjlighet att leva med kärleksfulla, lyckliga föräldrar som tar ansvar för sina liv, sina relation och sitt eget och de närståendes känsloliv. Kom ihåg det alla ni som känner er misslyckade för att äktenskapet sprack eller för att ni tog initiativet att lämna något dåligt. Ni är INTE misslyckade - ni tog ert modiga ansvar. All kred till er för det.

Ja så tycker jag i alla fall men du får självklart tycka precis hur du vill. Det är det som är så bra med att bo i vårt fria land. Eller hur?

Love





söndag 26 augusti 2012

Monday - lovely monday





Måndag, solsken, dagg, frisk hög luft, ny vecka med nya möjligheter. Ja det är goda förutsättningar för en ljuvlig dag om man frågar mig...och som min kloka dotter Josephine Karlsson sa. "Kom ihåg att njuta av måndagar - det är en sjundedel av ditt liv" Så rakt in i måndagen med öppet hjärta, hatten på sne´och gasen i botten. Here we come



God how I love being me ...

44 jordsnurr har passerat sedan jag slog upp mina gröna för första gången och jag är still going strong. Värt att fira förstås. Min syster skrev till mig hur hon mindes när vår pappa för 44 år sedan tog mina båda äldre systrar i händerna och sprang fort som blixten förbi entrén in till BB  där jag precis fötts. På den tiden var barn nämligen strängeligen förbjudna på  BB, men det struntade min lilla pappa blankt i eftersom han var stolt och ville visa sina flickor sin nya lillasyster. Det tyckte jag var en typiskt fin pappagest. Jag fällde faktiskt en tår när hon berättade. Kanske för att min pappa och jag idag har en relation som har mycket att önska. Mer om det en annan gång. Kanske. Lilla pappa, livet är inte alltid lätt och vi gör så gott vi kan ja, det gör vi alla.



Nåväl, en födelsedag i mitt liv betyder ofta kärlek i en mängd som gör att jag nästan svämmar över, paket innehållande saker med tanke bakom, hembakat fika i onödiga mängder, finservisen med de blå blommorna, kramar, tända ljus och en avslutning med vin, mat, skratt och samtalet om livet i allmänhet. Vi firade nämligen min dag igår istället för idag. Kan jag säga annat än ÄLSKAR. 

Denna underbara dag föranledde att jag i morse hamnade på mitt berg intill huset där jag bor med tanke-space och meditation som syfte. Jag uttryckte också den tacksamhet jag känner för all rikedom som broderar mina livsdagar och gör min livsupplevelse helt enastående och fantastiskt. Jag är så tacksam för allt jag har, får och kommer att få. Och jag menar det från hjärtat.

Jag fick bl a en bok av Lars Lerin och Kerstin Höglund som heter "Straffrundor och ärevarv" och jag kan bara meddela att den här boken är kärlek i fysisk form. Det är en osminkad brevväxling mellan de båda konstnärerna, rikt illustrerad med deras fantastiska målningar, teckningar och grafiska blad. Man får följa deras tankar, funderingar, citat, bilder, upplevelser och dagbokanteckningar mellan 2004 - 2006 Sorr igenkänning men också en fascination över deras totala nakenhet och modiga spatserande på ytterlighetens kant. Hela tiden lite utanför vanligheter och samhällsmallar. Kanske inte så lite utanför många gånger heller. Jag älskar att ta del av modiga människors som vågar vara människa i alla sina märkliga nyanser. Love



Sen fick jag äntligen och efterlängtat ny kniv till min matlagning. Har varit i stort behov av detta kan meddelas. Den ljuvliga parymen Clean Warm Cotton som doftar som om himlen trillat ner och svept sig runt min hals. Ett halvdussin glasskålar på fot att servera underbara efterrätter i. En tvåvånings kakburk med rosor på för mina himmelska hembakta kakor. Hemvirkade toflor i sköna höstiga färger. Som om det inte vore nog så fick jag också en blomstergrupp för att jag varit snäll mot en speciell person, när jag egentligen bara varit mig själv och medmänniska som sig bör. Det är också kärlek

Nu tänker jag hoppa in i bilen och ta en liten söndagstur eftersom min dotter vill övningsköra. (som hon för övrigt vill mest hela tiden) Jag ska försöka få henne att åka ut till havet för mina lungor vill andas saltstänkt luft och mina fötter vill spatsera försiktigt omkring och leta strandfynd att bli glad av.

Ciao allesamman och njut av att vara fantastisk, för det är ni. Allihop minsann


lördag 25 augusti 2012

Filurer som sprider budskap om att följa sitt hjärta







Nu finns dessa Happy-Filurer att köpa som konsttryck till någon du tycker om. En passande present till dop, födelse eller andra bemärkelsedagar. Jag skriver gärna i namnet på mottagaren så blir tavla ännu mer personlig
Och finns det ett viktigare budskap till de små än att de alltid ska följa sitt hjärta - no matter what...

Storleken är 21x30 och priset är 130,-/st (utan ram)

Det är bara att maila din på emma@livskrafteremma.com
Om du vill bli återförsäljare maila du bara samma adress för att få priser och villkor

Här har vi fyllt i ett namn för att se hur det kan se ut. man kan också skriva namnet
 i ballongen eller ovanför texten. Det är en smaksak

fredag 24 augusti 2012

Tack-för-att-du-finns-projektet




Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon. Så varför inte börja här och nu
Jag har startat ett litet tack-för-att-du-finns-projekt på Facebook

Häng med du också och tipsa om någon som behöver en liten gåva från hjärtat bara därför att de gör din vardag lite bättre bara genom att de finns.

Klicka på länken och kom till min Facebook-sida

(ni som inte redan är vän med mig på FB är det bara att adda mig om ni känner för det)

Lycka Till

torsdag 23 augusti 2012

En arbetsvecka a la Livskrafter

Jag fick en förfrågan från en läsare för några dagar sedan om jag inte kunde dela med mig hur en arbetsvecka kunde se ut får någon som har så många olika järn i elden som jag har. Visst kan jag det.

Jag har sällan, eller aldrig, vanliga traditionella arbetsveckor som många andra har. Många skulle nog kalla det både ovisst och spretigt, och det är just vad det är också. Det passar mig utmärkt att ha en tillvaro som ser ut så. Jag behöver utrymmet för att utvecklas och ge plats åt den som är jag i grunden. Jag lever min dröm på flera plan och ÄLSKAR min tillvaro. Jag har möjlighet att plocka fram den bästa versionen av mig själv.

Nåväl mina arbetsuppgifter hoppa mellan målande konstnär med en atelje i Masthugget, föreläsare som reser runt och möter intressanta människor, coach och inspiratör som coachar både privat och på företag, lärare på Akademi Coachstjärnans Utbildningscenter, författare, servicekoordinator och kursledare. Ja jag hör ju själv att det låter lite mycket men det är så min tillvaro är upplagd.

En typisk vecka kan se ut som följer:


Att vandra utmed havet och samla inspiration gör själen gott
Måndag. Kliver upp tidigt som vanligt och börjar dagen med en promenad med min hårige vän i Slottskogen eller utmed havet. Inspiration samlas inför dagens utmaningar. Sen bär det av till Akademin Caochstjärnans Diplomeringskurs här i Majorna. Arbetsdagen börjar då 08.00 och håller på till 19.30 eftersom vi efter avslutad kursdag också har en infoträff för människor som anmält sitt intresse för kommande kurser.

Tisdagen. TIllbaka till diplomeringskurser på Coachstjärnan. Slutar ca 17. Här är ofta hjärnan totalt slut och jag bara slappar hemma i soffan i en enda hög alternativt blir det en ensampromenad för att tömma hjärnan. Ibland har jag här ett coachsamtal inbokat med en klient vid 20-tiden via telefon


Tavlorna står högt och lågt i mina lilla kreativa atelje i Masthugget
Onsdag. Tar en sovmorgon och sover ÄNDA till kl 07.00 :) Promenerar som vanligt för att möta dagen med vinden i håret och doft av naturen. Sen beger jag mig av upp till min lilla atelje och avverkar någon beställning eller skapar något nytt som jag fått inspiration till och som jag bara måste få förmedla genom en målning. Ofta hamnar jag i ett kreativt flow och blir kvar här till eftermiddagen. Knallar sedan hem genom Slottskogen och stannar nästan alltid vid en liten tjärn och filosoferar innan jag går hem till vardagssysslor och familjeliv
Min egen lilla tjärn i Slottskogen där jag brukar
 filosoferar över livet
Torsdag. Möter mig själv och naturen på en sten invid havet. Mediterar lite för att skapa balans. Sätter mig bekvämt och fyller upp med kaffe latte, tända ljus och en stimulerande rökelse och så rakt in i mitt skrivande av boken och bloggen. Skriver inte hela dagen för det orkar jag inte mentalt. Slutar ofta (eller pausar) efter ungefär fyra timmar. Kör lite administrativt arbete som rättning av hemuppgifter från diplomeringskurser, fakturering, mailhantering, uppdatering FB och marknadsföring

Fredag. Tar ledigt på förmiddagen för att hämta in mig själv och skapa utrymme för mina egna funderingar, kreativiteten och njutning av livet helt enkelt. Sånt är ju så viktigt för mig. Fikar gärna på nya sköna fik eller umgås med mina små prinsar och barn, läser böcker eller besöker något intressant kulturellt evenemang. Skriver eventuellt lite på kvällen just bara därför att kreativiteten kommer igång när jag lämnar tid och utrymme för den att blomstra. På eftermiddagen kan jag ha ett coachsamtal inbokat med en högt uppsatt direktör eller ett coachsamtal via telefon med en klient som vill bli coachad med en bas från Lagen om Attraktion

Lördag och Söndag. Här kan såväl coachsamtal som målning eller administrativ hantering stå på agendan. Mina arbetsveckor löper nämligen inte bara fr månd-fred. Jag kan också har en föreläsning inbokad här som äger rum här i Göteborg, Västervik Malmö eller någon annan spännande plats. Jag älskar att resa och möta nya människor så det gör jag med glädje.

Jag har som du märker vissa fasta hållpunkter annars äger jag rätt mycket av min egen tid. Nästa vecka kan jag sedan tillbringa fr söndag till fredag i Stockholm på en diplomeringskurs hos Akademin Coacstjärnan i huvudstaden, för att sedan nästa vecka tillbringa nästan alla dagar i ateljen med vissa avstamp för klientsamtal både på telefon och live däremellan.

Jag kan också bestämma mig för att jag stänger av allt arbete i tre dagar och bara ÄR därför att mitt vildhjärta behöver det.

Ja så kan en vanlig arbetsvecka se ut för mig och mina göromål. Spretigt, upp och ner, hit och dit och alldeles alldeles uuuunderbart.

Ha det gott allesammans och berätta gärna hur era arbets- eller levnadsveckor kan se ut. Det är berikande att dela med sig och ta del av andras liv. Det tycker i alla fall jag, men så är jag ständigt livsnyfiken också

Love och omtanke

torsdag 16 augusti 2012

Nu är jag så där galet upp över öronen förälskad igen...


Morgonens promenad på mitt lilla berg intill huset där jag bor var så enastående vacker att hela jag blev som en mjuk boll av hänförelse över allt vackert vi har omkring oss. Ja jag vet att jag ibland blir lite väl religiös i mina formuleringar men jag tar det för det finns en stark kärlek mellan mig och naturen. Kanske det bästa av allt är att jag är lika förälskad i alla årstiderna. Följdaktligen kan man ju då säga att jag går omkring och är småförälskad för jämnan. Förälskad i mother nature minsann. 

Dock skapar det alltid en frustration i mig när jag ska försöka förmedla till er hur underbart jag tycker att det är vid dessa naturliga nära livet upplevelser. Språket är för snävt för att förklara och fotona saknar den nerv som realiteten så generöst levererar. 

Nåväl jag får väl nöja mig med att njuta och hoppas att ni tar er tid att göra det samma. Kom ihåg att naturen är det vackraste vardagsrummet av alla och dessutom är det det bästa stället för drömmar eftersom stora drömmar inte kan växa sig starka i trånga rum. Gå ut, se dig omkring och låt dina drömmar får ta den plats de förtjänar så blir de verklighet en dag


onsdag 15 augusti 2012

Kanske dans på böljade underlag är något vi älskar när allt kommer omkring

Jaha, alla sköna läsare, jag har inte glömt av er, jag har bara vara lite upptagen på sistone. Upptagen med livet. But now I´m back minsann. Jag har haft en underbar helg med besök av en fin vän, kulturella besök på både Ostindienfararen och Liseberg. Vi har pratat om livet, skrattat och druckit kall cider i solnedgången vid havskanten. Som om inte det vore nog har vi ätit räkbuffé med de godaste räkorna i mannaminne och pussats med mina småprinsar. En helg att minnas i hjärtat. 



Jag har också läst en del bra böcker på sistone. Bl a Rickard Engfors bok "Allt eller inget" Det var inte den bästa jag läst men läsvärd. Jag har också läst "Någonstans inom oss" av Kajsa Ingmarsdotter, vilket var en riktigt härlig bok att förlora sig i. Nu ska tilläggas att jag älskar nästan allt som Kajsa skriver och som sagt även denna lite annorlunda historia där handlingen hoppar mellan två världar. En annan bok som jag läst om igen är "Finn harmoni i en orolig värld" av Susan Jeffers och det är en härlig och enkel må-bra-bok som jag alltid hittar flera aha-moments i. Jag hittade bl a nedanstående rader som fick mig att nicka instämmande och börja författa dagens inlägg.:

För att verkligen uppnå sinnesfrid måste vi erkänna alla brister i livet, alla tidsinställda bomder som tickar i våra garderober och ändå njuta av Shangri-la. Det är inte frånvaron av problem som betyder något, utan hur man kan leva trots att man har problem
 / Chung-liang Al Huang



I dessa rader ligger det, i alla fall för mig, en enorm trygghet och känsla av att kunna släppa taget om alla "tänk-om-det-värsta-händer-känslor" och alla orosmoln som tronar upp sig på vår vardagshimmel om allt som kan hända i framtiden och all ångest över allt som skedde i det förgångna.  Om vi bara vågar släppa taget om allt detta och landa pladask i nuet så får livet så otroligt mycket bättre proportioner, klarare nyanser och möjligheter till lycka.. Att befria sig från det där som tynger och frigöra sig från alla tankar som förminskar och oroar oss. Lita på att allt är bra som det är och skulle nåt hända så får man ta det också.
Om vi lever på antaganden om vad som KAN hända så svärtar vi ner stunden som är NU. Vi förstör magin i nuet som kunde vara vackrare än allt genom att tänka på något som kanske (och förmodligen) inte händer. Visst låter det märkligt. Ändå är vi så många som gör det här, till och från, och lite till mans. Man kan likna det vid att vi betalar en skyhög hyra för ett lån som vi inte fått eller ens egentligen vill HA.

Allting är ju ständigt föränderligt. Så ser världen ut. Istället för att oroa sig över hur allt kommer att gå är alternativet att njuta av varje stund som vi har. Precis som i livets alla skeden, goda eller dåliga, finns det mycket som vi måste lära oss. Vi måste lära oss att inte skjuta upp livet. Vi måste leva livet fullt ut här och nu

Livet måste ju inte vara perfekt för att vara alldeles underbart och värt att leva. Kom också ihåg att allt måste ju inte bli som vi planerat och som vi tänkt oss. Så istället för att tvingas se hur någon drar bort mattan under fötterna på oss kan vi lära oss att dansa på böljande underlag. Kanske upptäcker vi också då att dans på böljande underlag är något vi älskar mer än vi anat

Puss love and understanding





onsdag 8 augusti 2012

Tacksamhetsblues

Livet är sannerligen en sjusärdeles resa av stora mått och ibland glömmer vi av att värdestätta detta. Vi glömmer att det faktiskt är ett mirakel att vi kan gå, stå, andas, känna och uppleva. Vi tar för givet att hela vår mekanism som kallas kroppen ska bara fungera dag ut och dag in utan att ens vara tacksamma. Vårt eget lilla tempel som bär oss fram på nya spännande äventyr varje dag. Vi kan ju faktiskt välja att antingen se varje dag som ett äventyr och en gåva eller som en passage fram till något bättre, som t ex helger, ledighet och semester osv.



Men vad är bättre än att vi får en dag till, ännu en möjlighet att förgylla ett dygn och ytterligare en chans att skapa livsverk och glädjeämnen. Det ÄR inte självklart att vi ska leva idag - det ÄR en gåva och en möjlighet. Det finns så många människor som skulle önska att dom hade samma möjligheter som du har idag och det finns så många som förlorar sitt hem, sina ben och sina nära och kära just idag. Världen är på många sätt orättvis men också enastående vacker. Du som har möjlighet att leva i glädje, skapa goda ringar på vattnet, smitta andra med kärlek, gå ut och gör det. Gå ut i den här dagen och var den förändring du själv vill se i världen. Det börjar där.





Se dig omkring. Finns det en kollega som behöver en kram, en vän som behöver ett samtal eller en granne som behöver ett handtag eller kanske räcker det med att du ger ditt vackra leende till alla du möter under den här dagen. Du anar inte vad många som kommer att få en varm"tatuering" i sitt hjärta av att du ler emot dem helt utan anledning. Tänk goda tankar, det skapar goda gärningar. Skicka ett oväntat sms till någon du inte hört av dig till på länge. Det kan göra deras dag. Prata med din "granne" på bussen och ge en slant till en gatumusikant. Strö komplimanger omkring dig vilt och brett, de kan aldrig bli för många och bumeranglagen "betalar" alltid tillbaka till dig på ett eller annat sätt. Sprid god rykten, det ökar den kollektiva energinivån och alla är vi vinnare av det, ellerhur?!



Det här var några tankar jag hade idag och som jag kände att jag ville dela med mig av. Jag drabbas förvisso ganska ofta  av den där outtömliga stora känslan som målar hela min insida rosa och jag blir som inbäddad i den vackraste tacksamhetsbomull. Tacksam  över livet, vardagen och att jag har mölighet att ta vara på nuet. Livet är ju en mängd nu sammanflätade med varandra så det är ju trots allt en rätt god idé att ta vara på stunden och nuet

What goes around comes around...

tisdag 7 augusti 2012

Våra barn



Det handlar inte främst om vad vi gör för våra barn 

Det handlar mer om vad vi lär dom att göra för sig själva 
som gör dom till lyckliga och självständigt fria människor



måndag 6 augusti 2012

Föreläsning/workshop i Ljungby


Ni som bor i närheten av Ljungby har nu möjligheten att komma på en härlig dag i inspirationens och glädjens tecken med god mat och trevligt sällskap. 

En härlig kick inför hösten

Gå gärna in på Brofållens Nytt & Nött och kika på deras underbara butik fylld av vackra saker med själ och hjärta







Genom att göra ingenting kan vi åstadkomma mer än vi anar



Vi lever i ett högpresterande samhälle där våra personligheter många gånger mäts i våra prestationer och att vi hinner så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt och självklart med ett resultat som är bättre och bättre och...ja ännu bättre. Det här är självklart i förlängningen ohållbart. Jag träffar i min profession som coach så många människor som brunnit upp och sprungit med näsan rakt in i kaklet på grund av dessa samhälleliga värderingarna och förväntningarna. 

Vad sägs om att dra i bromsen och bara vägra hänga på i detta hysteriska tempo som sliter ut oss en i taget. Vad sägs om att implementera den "heliga sysslolösheten" och våga göra ingenting. Våga vänta in den egna pulsen och göra det som känns rätt för en själv. Ur stillheten föds så många nya insikter och man kommer närmare sig själv.

Ge dig tid av - ingenting - du är värd det


söndag 5 augusti 2012

Viktiga saker



♥ Önskar Dig en söndag så som Du vill ha den. Betänk vad som är viktigt för dig och gör sedan det som får själen att hoppa hoppsa-steg och hjärtat att göra volter av livsglädje. Livet är här, livet är nu och skaparen är Du♥

Vardagslyckan kan bo i så många olika saker...t ex ett par vita kängor från loppis


Det har varit en vecka i min smak. En stökig, rörig och bullrig vecka fylld av småbarns fötter mot mina golv, glada skratt, galna skrik, knubbiga armar runt nacken, loppisrundor, kulturbesök, sterinsljussamtal om livet och kärlek i överdosmängder. Ibland blir min familj lite som en galen och stökig cirkusfamilj utan gränser and I like it. Man känner livet i sig.






Nåväl jag har lovat att visa mina loppis-investeringar av kängor. Det finns nämligen en förälskelse mellan mig och coola kängor och gamla stolar....och ja just ja smycken också...och böcker..Nej jag har inte svart bälte i shopping, jag har bara en crusch för vissa saker. Det låter i alla fall bättre att formulera sig så. Ni kan ju kanske förstå att när jag insåg att storleken passade på dessa Af Ugglas-inspirerade kängor var lyckan gjord. Kärlek, ja det är kärlek




När jag inte hoppar omkring och mallar mig i mina nya vita kängor kommer jag att svänga mina lurviga i dessa svarta bohem-skönheter. Kärlek igen...ja det kan man nog säga om man vill uttrycka sig milt. Som jag sa det finns en förälskelse mellan mig och kängor. (nej detta ska inte bli en dagens outfit-blogg jag lovar. Det finns andra som gör det så bra redan)

Jag blir glad av att omge mig med saker som gör mig glad och ikläda mig sådant som känns jag och i linje med den jag är på insidan. Det mesta inköps på second hand och loppisar men visst införskaffar jag kläder, skor och inredning även i s k vanliga affärer men det är sällan jag hittar det där lilla extra då. Sedan kan jag meddela att  recycling-tänket är helt i min smak. Slit och släng och högkonsumtion av statusprylar och märkesgrejer är inte riktigt något jag sympatiserar med.

 Jag återanvänder ju som ni vet t o m känslor och sinnesstämningar när jag behöver en kick i rätt riktning. 

Idag målar jag byrå, promenerar, bloggar och mår bra i största allmänhet. Ni vet sådär gött måbra-häng utan planer. 
Det är också livskraft I alla fall för mig.






torsdag 2 augusti 2012

Fynd som man inte visste att man behövde kan också vara livskraft


En kavalkad av bilder morgonens promenad med min hårige lille vän i Slottskogen. Vädret var mulet på ett sätt som jag bara älskar. Det finns en ärlighet i väder som dessa och jag älskar att sitta på en sten och betrakta träd som tronar likt naturens egna konstverk. Ljumma vindar smeker sommarhud och tankarna får den plats de förtjänar.

Nu blir det en hederlig loppisvända med människor jag gillar från hjärtat. Livskraft på hög nivå. Nu får vi se om jag åter igen hittar något fynd som jag inte visste att jag behövde. Jag gör ju ofta sådana upptäckter när jag botaniserar på second hand-affärer och loppisar. 

Love




INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...